ÇOCUK GELİŞİMİ ALANI

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALAN TANIMI

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili bilgi, becer tutum ve davranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimine ve uyumlarına yardımcı olan, drama, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları tanıma tekniklerini uygulayan bir alandır.

ALANIN AMACI

Çocuk Gelişimi Bölümü'nün amacı; 0-18 yaşlar arasındaki normal gelişim gösteren, engeli olan, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suçlu çocuklar ile hastanede yatan çocukların zihinsel, dil, motor, sosyal, duygusal gelişimlerini ve özbakım becerilerini değerlendirebilen, tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleme konusunda çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimcisi yetiştirmektir

MESLEK ELEMANINDA ARANAN ÖZELLİKLER

• El becerisine sahip
  • Görme ve işitme problemi olmayan
  • Görgü kurallarını bilen ve uygulayan
  • Fiziksel ve ruh sağlığı yönünden sağlıklı olan
  • Yaratıcı, araştırmacı, gelişime açık
  • Organizasyon yapabilen
  • Problem çözme ve iletişim kurma becerisine sahip
  • Ekip çalışma ruhuna sahip
  • Çocukları seven, sabırlı ve hoş görülü Kimseler olmalıdır...

4   YILLIK EĞİTİM VEREN FAKÜLTELER

• Okul Öncesi Eğitim Öğretmenliği
  • İşitme Engelliler Öğretmenliği
  • Zihinsel Engelliler Öğretmenliği
  • Görme Engelliler Öğretmenliği
  • Üstün Zekalılar Ve Özel Yetenekliler Öğretmenliği
  • Özel Eğitim  Öğretmenliği
  • Sosyal Hizmet Uzmanlığı
  • Çocuk Gelişimi Ve Eğitimi Bölümü

PUAN TÜRÜ

OKUL ÖNCESİ :     SÖZEL

ÇOCUK GELİŞİMİ  :EŞİT AĞIRLIK

İŞ BULMA İMKANLARI

Kamu kuruluşlarına bağlı kreşlerin , özel yuva ve anaokullarının, gündüz bakım evlerinin artmasıyla birlikte çalışma alanı gelişen bir meslektir. Çocuk Esirgeme Kurumlarında bakıcı anne olarak çalışabilirler. Ayrıca, Kreş, Yuva, Anaokulu, Ana sınıfı ve Çocuk Kulüplerinde öğretmen yardımcısı olarak görev yapılabilmektedir. Özel kreşlerde çalışan çocuk bakıcılarının Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümünü bitirmiş olma şartı aranmaktadır .Özel rehabilitasyon merkezlerinde  öğretmen yardımcısı olarak görev yapılabilmektedir.

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ TANITIM SUNUMU

Yayın: 09.03.2017 - Güncelleme: 13.09.2023 10:13 - Görüntülenme: 8498