Ara

I. Dünya Savaşı sonunda, Gaziantep önce İngilizler, daha sonra da Fransızlar tarafından işgal edilmiştir. Gaziantep Savunması eşsiz kahramanlığı ile hem kendini, hem de Anadolu'yu düşman işgalinden kurtaran bir halk hareketi, Milli birliğin ve benliğin bir şahlanışı olarak tarihteki yerini almıştır.

Antep savunması son günlerini yaşarken bu savunmanın olağanüstü anlam ve önemini takdir eden Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihli toplantısında 93 numaralı Kanunla Antep'e tarih boyunca hiçbir şehre nasip olmayan GAZİ'lik unvanını vermiştir.

Ara

Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü, "Kütüphane Tanıtım Günleri" kapsamında okulumuz öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli etkinlikler düzenledi. Klasik müzik eşliğinde okumanın önemi ve kitap sevgisi temalı şiir ve özlü sözler  öğrencilerimizle paylaşıldı. "Kitap Kurdu" 10 öğrencimize kitaplar  hediye edildi. Kütüphane kültürü kazanmaları noktasında bilgilendirmeler yapıldı.  Kütüphanemizi daha sık ziyaret etmeleri konusunda öğrencilerimiz teşvik edildi.

Ara

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Ortak Sınav Tarihleri için TIKLAYINIZ.

Ara

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "25 Aralık 100 Soruda Antep Savunması Bilgi Yarışması"na katılan okulumuz öğrencileriyle Millî Mücadele Ruhunu hissettirebilmek amacıyla Gazişehrimizin tarihi yerlerine gezi düzenlenmistir.

Kas

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar yaşayacaktır." diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84.yıldönümü bugün.

Bugün 10 Kasım, maksadımız yas tutmak değil. Bugün senin fikirlerini, emel ve gayretlerini bir kez daha hatırlamak sana minnet sunmak, senin emanet bıraktığın istiklal ve Cumhuriyete daha sıkı sarılma zamanı. Senin manevi evlatların olarak yarım kalan mücadeleni sürdürmek, medeniyet meşaleni daha ilerilere taşımak günü bugün.

#10Kasım #MustafaKemalAtatürk

Kas

#BenOkuyorumGaziantepOkuyor

Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor projesi kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz her gün 1 ders saati boyunca kitap okumaya devam ediyor. Keyifli okumalar diliyoruz.

"Okumadan geçen bir gün, yitirilmiş bir gündür."

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılını kutluyor, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz.

#29ekim1923

Codeweek haftası kapsamında katıldığımız "ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK İLE MATEMATİK SEFERBERLİĞİ" etkinlikleri tamamlanmış ve katılan öğretmenlerimiz Mükemmellik Sertifikalarını almıştır.

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız 26 Ekim 2022 tarihinde okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Toplantıya katılan tüm velilerimize duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

Gazişehir Öğrenci Meclisi projesi kapsamında, sınıf temsilcilerimizin katılımıyla meclis üyeleri ve meclis başkanı seçimleri gerçekleştirilmiştir.

Buna göre 2022-2023 yılında meclis başkanımız 12- Gıda Teknolojileri (ATP) sınıfından Ela KANALICI seçilmiştir.

"Kod Haftası" 2022 yılı ana teması Matematik olarak belirlenmiştir.

Okulumuz Matematik Öğretmeni Sinan İLERİ , Kimya Öğretmeni Hülya İNCE, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Meltem KILIÇ, Aile ve Tüketici Hizmetleri Öğretmeni Canan GÜNEŞ, Gıda Teknolojisi Öğretmeni Aslıhan AYDIN ve Sanat Tasarım  Öğretmeni Hasan KURTALP disiplinlerarası işbirliği yaparak, öğrencileri  ile birlikte 18-23 Ekim tarihleri arasında ''Artırılmış Gerçeklik'' kullanarak sınıflarında matematik etkinlikleri düzenleyecektir.

Etkinliklerimize katılıp mükemmellik sertifikası almak isterseniz; herkes için katılım kodumuz:  cw22-3UeJG

2022-2023 Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantımız, 26 Ekim 2022 Çarşamba günü saat 14:00'da okulumuz konferans salonunda gerçekleşecektir. Toplantımıza tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Makamının 29 Ocak 2022 tarihli ve 2022/1 sayılı  Genelgesi'nde "Millî kültürümüzü yabancılaşmaya ve sosyal yozlaşmaya karşı muhafaza etmek, geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin, sosyal medya ortamları da dâhil bazı mecralardaki tüm yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayımların zararlı içeriklerine maruz kalmaları sonucu bedensel ve zihinsel gelişimlerinin olumsuz etkilenmesini önlemek adına gereken adımların kararlılıkla atılması gerekmektedir." ifadelerine yer verilmiştir. Bu nedenle Cumhurbaşkanı'mızın kıymetli eşleri Emine ERDOĞAN hanımefendi himayelerinde Aile Okulu Projesi başlatılmıştır.

2022 2023 Eğitim Öğretim Yılı Eylül Dönemi Sorumluluk Sınav Takvimi