GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Servi Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PLASTİK SANATLAR ALANI

SANAT VE TASARIM (PLASTİK SANATLAR)

•Plastik sanatlar  bölümü grafikerlikten  moda takı tasarımı desinatörlüğüne. heykel atölyelerinden resim ve sanat  atölyelerine, mühendislikten, öğretmenliğe, ve daha birçok  mesleği kapsayan bir bölümdür.

ALANDA OKUTULAN DERSLER

•  9.sınıfta, Mesleki gelişim atölyesi

•  Temel desen

•  Temel tasarım

•  10.sınıfta, Bilgisayarda ikiboyutlu çizim

•  Resim uygulamalar atölyesi

•  Temel sanat tarihi

•  Teknik resim

•  11.sınıfta Heykel sanatı atölyesi, Sanal modelleme, Tasarım uygulamalar atölyesi

•  12.sınıfta, işletmelerde mesleki eğitim

ALANIN AMACI

Plastik Sanatlar Bölümü; Görsel Sanatlar, Teknoloji ve Tasarım, Seramik Dersleri ve farklı disiplinlerde Sosyal Etkinlik Kulüpleri ile verdiği eğitimle, sanat ve tasarımın kültürel öneminin, daha bilinçli toplumların oluşmasında ve gelecek nesillerin yetişmesindeki etkinliğinin bilincinde olarak; yaratıcı ve özgün çözümler üretebilen, eleştirel düşünme becerileri gelişmiş, disiplinler arası düşünebilen, sanata ve sanatçıya değer veren, cesur, katılımcı, üretken, duyarlı bireyler yetiştirmeyi amaçlar.

Bu bölüm bitirildiğinde

Öğrencilerimize duygu, düşünce ve hayallerinin bir ürüne dönüştürme süreçlerinde yaratıcı davranış kazandırmak,

Sanatsal beceriler kazanarak, görme, ayrımsama ve aktif bir algılama kazanmalarına olanak sağlamak,

Yaratıcı, yapıcı, yorumlayıcı yetenekleri uyandırmak, geliştirmek,

Öğrencilerimizin sanatsal aktivitelerin ve yaratıcılığın özünü tanımaları ve benimsemelerini  sağlamak,

Sanatsal etkinlikler yoluyla kendini tanıyan, yeteneklerinin farkında olan bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlamak,

Araştıran, inceleyen, hoşgörülü, özgür düşünceli bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak,

Sanat yapıtlarını ayrımsayabilecek ve yaşlarına göre değerlendirebilecek estetik farkındalık kazandırmak,

Hedeflenmektedir.

SANAT VE TASARIM (PLASTİK SANATLAR) ALANININ  İŞ İMKÂNLARI

Sanat ve tasarım (Plastik Sanatlar) mezunları;

özel sektörde

Heykel Atölyeleri,

Tasarım Atölyeleri,

Seramik Atölyeleri,

İç Mimarlık ve Dekorasyon Firmaları,

Mobilya Tasarım ve İmalatı Şirketleri,

Resim ve Sanat Atölyeleri

Bilgisayarlı tasarım büroları,

Heykel atölyeleri,Seramik atölyeleri,

Prodüksiyon şirketleri,

Vitrin mankeni üretim atölyeleri,

Mozaik resim tasarım atölyeleri,

Grafik ajansları,

Vitray tasarım atölyeleri,

Bezeme restorasyon,

Tekstil desen uygulama atölyeleri,

Sahne ve tiyatro dekorasyonu

gibi yerlerde çalışabilirler. Tüm bunların haricinde pedagojik formasyon aldıkları takdirde MEB'e bağlı okullarda resim öğretmeni olarak kariyerlerine devam edebilirler.

takdirde kişisel işyerlerini açıp burada eserlerini oluşturabilir ve müşteriyle buluşturabilirler

16-09-202016-09-202016-09-2020

Yayın: 09.03.2017 - Güncelleme: 13.09.2023 10:12 - Görüntülenme: 4859